13. Kennismaking met broer en zus!

De eindejaarsperiode was echt genieten dat jaar. Bert had 2 weken kerstvakantie, ik had loopbaanonderbreking genomen en Lotte was een heel gemakkelijke baby. Ze sliep goed, at goed, nee we hadden echt geen klagen! We maakten ons eerste kerst met een kindje mee, inclusief de typische marginale “my first X-mas” outfits 😉 Maar we vonden het zalig!

Onze pleegzorgbegeleidster kwam ondertussen ook regelmatig langs om te polsen of alles goed liep in ons nieuw gezinnetje. Op een dag kwam ze met de vraag of we het zagen zitten om Lotte te laten kennismaken met haar grote broer en zus. Ze woonden samen in een pleeggezin een klein uurtje van ons vandaan. We vonden het spannend, maar keken er tegelijkertijd ook heel erg naar uit.

We hebben het van het begin af aan belangrijk gevonden dat Lotte zal weten wie ze is, waar ze vandaan komt en waarom ze bij ons woont. Zo snel mogelijk alles duidelijk in beeld krijgen zodat ze er op latere leeftijd minder moeilijkheden van zou ondervinden. Haar broer en zus maakten daar natuurlijk een belangrijk deel van uit. We spraken af dat we na het maandelijks bezoek met haar ouders, samen met de pleegzorgbegeleidster zouden doorrijden voor een eerste kennismaking.

Lotte zou er zelf nog niets van weten, daarvoor was ze nog te klein, maar voor haar broer en zus moest het toch een hele belevenis zijn. Niemand was immers voorbereid op de geboorte van Lotte, nu waren ze ineens grote broer en zus! Het was een beetje wennen voor ons allemaal, maar wat waren ze trots die dag en we zagen al meteen gelijkenissen. Nu bijna 7 jaar later zien we elkaar regelmatig, praten de pleegouders wat bij, terwijl de kinderen zalig spelen. Elke keer weer is het grappig hoe fel de karakters, vooral die van Lotte en haar broer op elkaar lijken! Dat contact met hen en de band die ze opbouwen pakt niemand hen nog af, echt mooi om te zien.

Ook kwam er nieuws van mijn zus: ze was in verwachting van haar eerste kindje! Echt een opluchting dat ik nu oprecht blij kon zijn voor haar zonder dat het pijnlijk voor ons was. Ik mocht nog Metie worden ook! Maar als dat niet het geval was, was het ruzie geweest hoor 😉 Onze meisjes schelen exact een jaar en zijn (meestal) beste vriendinnetjes van elkaar.

Het ging ons goed, alle puzzelstukjes leken in elkaar te zijn gevallen. We wisten ook al snel dat we dit avontuur ooit nog eens aan zouden gaan. De pleegzorgbegeleidster voelde dit ook wel aan en vroeg regelmatig of we al warm liepen voor een tweede pleegkindje, het tekort aan pleegouders was er namelijk nog altijd… Als de tijd rijp was, zouden we zeker nog een kindje helpen, maar eerst even genieten van deze kleine meid!

 

3 gedachten over “13. Kennismaking met broer en zus!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: