15. Druk, druk, druk!

Ze stal de harten van iedereen. Haar blauwe oogjes gecombineerd met haar blonde fijne haartjes en dan dat guitig lachje: ze kwam overal mee weg! Eens ze begon te praten was het hek helemaal van de dam. Het duurde toch wel een tijdje voordat de eerste woordjes eruit kwamen, maar sindsdien praat ze ook echt aan één stuk door..

En WAT ze soms zegt… ze bezorgt me regelmatig het schaamrood op de wangen. Zoals die keer toen we bij de bakker in de rij stonden… “Wow die meneer heeft al veel taartjes gegeten! Kijk, wat een dikke buik!” Negeren heeft bij ons madame echt totaal geen enkele zin, ze blijft haar zinnetje herhalen totdat je erop ingaat. De periode november, december praat ik mezelf moed in bij elke donkere man die we tegenkomen, in de hoop dat ze nu geen ‘zwarte Piet’ zal roepen. Maar dan zien ze dat vrolijk gezichtje… Wie kan daar nu kwaad op worden?

Ze was ook altijd heel aanwezig: ze vloog van het ene speelgoed naar het andere, kon nooit lang met iets bezig zijn. Slapen deed ze enkel ’s nachts want middagdutjes waren voor baby’s, niet voor Lotte 😉 Het was geen uitzondering dat Bert en ik vermoeid in de zetel lagen terwijl de kleine meid nog als een duracelkonijntje door het huis ging. Dat ze nogal een druk typje was, was ook haar juf opgevallen. Eigenlijk kregen we dat al na een kwartier te horen op de eerste kennismaking. Blijkbaar maken ze dat niet veel mee, kleuters die al tegen de muur van de klas omhoog kunnen klimmen? We maakten ons er niet druk om, dat was nu eenmaal ons Lotte.

In de periode dat ze 2 jaar was, hebben we de beslissing genomen om ons huis en hart nog eens open te stellen voor een pleegkindje. We waren toch weer een beetje zenuwachtig om het aan onze begeleidster Katrijn te vertellen. Er moest dan ook gewoon weer een goedkeuring komen vanuit pleegzorg. Ze reageerde heel enthousiast en dat gaf ons natuurlijk een fijn gevoel. We moesten nog even wachten op de officiële goedkeuring van het hele team, maar die volgde al snel. Opnieuw kwamen we in die zenuwslopende periode waarin we alleen maar konden wachten op dat ene telefoontje. We vroegen ons af of het deze keer ook zo rap zou gaan, want bij Lotte duurde het immers maar 4 weken. Deze keer bleek het echter iets anders te lopen…

 

Eén gedachte over “15. Druk, druk, druk!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: