38. Eindelijk 2 streepjes!

Ik zeg het maar meteen: dit wordt een eerbetoon aan mijn lieve zus Patty, we noemen elkaar sus… Mijn zus is pas mijn sus geworden toen ik een jaar of 18 was, daarvoor waren we eerder zussen die vaak ruzie maakten en niet veel gemeen hadden…

Nu hebben we eigenlijk nog steeds niet veel gemeen: ik ben slordig en zij is kraaknet, ik heb weinig manieren, zij net wat meer 😉 Onze humor is wel hetzelfde, samen zouden we vast wel volle zalen trekken denk ik 🙂 Maar wat een ellende voor onze mannen die er telkens van kunnen mee ‘genieten’!

We delen lief en leed samen. Toen het bij Bert en mij niet lukte om zwanger te raken, was zij één van de mensen waarbij ik terecht kon met mijn verhaal. We hebben het ook altijd vanzelfsprekend gevonden dat we meter zouden worden van elkaars eerste kindje en dat we getuigen zouden zijn op elkaars huwelijk.

blogzus

Maar ze deed meer…

Als we op dezelfde dag vrij zijn, stuurt één van ons een smsje naar de ander: “Koffie?” Dat gebeurde ook toen ze wist dat ze zwanger was. Het was voor mij gelukkige geen pijnlijke situatie meer omdat we zelf al volop konden genieten van ons Lotte in huis. Maar ze wist dat ik sommige dingen wel miste omdat ik zelf nooit zwanger ben geweest: de eerste schopjes van de baby in je buik, je familie en vrienden het nieuws kunnen brengen dat je zwanger bent en ook een positieve zwangerschapstest in handen krijgen. Ik heb er de afgelopen tien jaar al zoveel gedaan, maar het bleef altijd bij één zielig streepje… Toen ik dus tijdens haar zwangerschap weer bij haar op de koffie kwam, kreeg ik de eer om haar laatste zwangerschapstest te gebruiken met haar urine… Voor sommigen misschien vies, maar ik vond het heel lief, want nu kon ik ook eens een positieve zwangerschapstest in mijn handen houden.

blogtest

Ik kon het ook niet laten om hem op facebook te plaatsen en samen hadden we toch wel lol om de verwarde reacties 😉

Toen het einde van haar zwangerschap naderde, was ik vaak bij haar omdat ik nog thuis was omwille van mijn loopbaanonderbreking en Patty omdat ze met zwangerschapsverlof was. Zo waren we ook op een zondag samen gaan rakken. Haar man Davy zou haar ’s avonds bij ons komen halen, maar het duurde wat langer dan voorzien. We zaten allebei op onze knieën in de zetel met onze armen over de hoofdleuning naar buiten te kijken waar hij bleef. “Oei, het lekt.” zei Patty ineens. Nu hadden we onlangs een lek in ons plafond gemaakt dus ik reageer verbaasd met: “Huh? Hoe kan dat nu lekken? Dat is pas gemaakt!” “Nee, bij mij lekt het, mijn water is gebroken.”

Al vond ik het heel speciaal dat ik erbij was toen dat gebeurde, het was daarna ook heel frustrerend dat ik het tegen niemand mocht zeggen dat ze in het ziekenhuis aan het bevallen was. Nu had ik eens een goede roddel, mocht ik niks zeggen! Aaaah! Pas de volgende dag kreeg ik het telefoontje dat ik meter geworden was van Amy. Wat was ik fier dat ik haar Metie mocht zijn! Het is ook zo’n lieve mooie meid ❤

blogamy

Ik ben ook heel trots op mijn zus om wat ze allemaal al bereikt heeft. Op eigen houtje, zonder steun van thuis uit, heeft ze haar studies af kunnen ronden, waarna ze snel aan de slag kon in de bijzondere jeugdzorg. Een job die ze graag doet, maar die ook niet te onderschatten is en daar bewonder ik haar voor. Dit combineert ze nu met haar huishouden, man en 2 kindjes. Ook onze kinderen zijn (meestal) beste vriendjes. Lotte en Amy schelen een jaar en Robbe scheelt 6 maanden met Sam.

Lieve sus, ik hou van de koffietjes bij elkaar in de keuken, waar we kunnen klagen, zagen, lachen en huilen. Als ik een zus zou mogen kiezen, koos ik zeker toch voor jou!

blogsus

Eén gedachte over “38. Eindelijk 2 streepjes!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: