39. Help, ik krijg babykriebels van mijn blog!

Waarom ik een paar maanden geleden begon met mijn blog? Ik hou van schrijven, hoop ooit een boek uit te mogen geven en misschien kan dit het begin zijn. Een andere reden is dat ik het taboe rond onvruchtbaarheid zou kunnen helpen doorbreken en vooral: dat ik mensen zou kunnen warm maken voor pleegzorg. Eén probleem: ik begin zelf ook weer babykriebels te krijgen door het schrijven van mijn blog!

De spanning om de telefoon die elk moment kan rinkelen met de melding dat er een match is met een kindje, leuke spulletjes en kleertjes in huis halen, een hummeltje urenlang kunnen vertroetelen en verzorgen… Ook Lotte vraagt regelmatig of we nog eens voor een baby gaan zorgen. “Maar dan wel eentje die altijd blij is.” zegt ze dan 😉 Er wordt de laatste tijd vaak over gesproken hier in huis. “Niks van!” klinkt het dan uit de richting van het bureau waar Bert zit. Dat is duidelijk haha!

En ik geef het toe hoor, ik ben alles ontzettend aan het romantiseren… Want hoe graag ik ook nog een kindje zou willen helpen, ik besef dat er meer bij komt kijken. Weer constant rekening houden met pampers, papjes en boertjes. En het zijn niet alleen de kinderen die je in huis krijgt. Je hebt dan ook te maken met hun rugzakje en hun ouders. Dat wil ik gewoon allemaal goed kunnen doen en daar is uiteraard tijd en moeite voor nodig. En hoe reageren Robbe en Lotte hier op? Robbe zal zich misschien aan de kant geschoven voelen en Lotte wordt misschien verdrietig als ook dit kindje meer bezoeken heeft met de mama dan zij.

Bert is ook gewoon wat meer realistisch op dat gebied. Hij is alle strubbelingen onderweg nog niet vergeten. Als ik hoor dat er alleen al in onze provincie zo’n 80 kinderen op de wachtlijst staan om in een pleeggezin te komen, ben ik al bijna zo ver om de sprong nog eens te wagen. Bert is van mening dat we het beter bij 2 kunnen houden waar we alles zo goed mogelijk voor proberen te doen en waarbij we onszelf ook nog gelukkig voelen. Hij heeft gelijk… Maar dat geven we niet graag toe hè? Gelukkig is hij geen trouwe lezer van mijn blog en blijft dit onder ons, toch? 😉

Eén gedachte over “39. Help, ik krijg babykriebels van mijn blog!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: