43. Zelf een kersthuisje maken.

Ik maakte vandaag een kersthuisje samen met de kindjes. Alhoewel samen, ik betrapte mezelf er een aantal keer op dat ik zei: “Laat me even doen, mama is nu aan het knutselen…” Maar terwijl ik deze blog schrijf, zijn de kindjes fijn met het huisje aan het spelen en dat is wat telt, toch? 😉

We hebben wel afgesproken dat het nu een gewoon huisje met lichtjes is en absoluut geen kersthuisje. “Want als mensen spullen van kerstmis neerzetten, komt Sinterklaas geen cadeautjes brengen, hè mama?!” Ik vermoed dat het vanaf woensdag toch een kersthuisje zal zijn, eens de oude man weer richting Spanje gaat.

Ik haalde bij de Action een hoop spulletjes en prulletjes. Het was zo’n aankoop à la ‘ik-blijf-het-in-mijn-mandje-gooien-want-het-kost-toch-niks’. Om dan aan de kassa toch even te schrikken van de prijs hihi, maar je gaat wel met een hoop zooi naar buiten, nietwaar? 😉 Dit was een deel van de buit:

kersthuisjeallesDe rode doos heb ik gebruikt om het huisje van te maken. Het is zo’n doos die eigenlijk bedoeld is om een kerstpakket samen te stellen.

Voor de rest heb ik kleine cadeauverpakkingen, theelichtjes met een ledlampje, (leek me iets veiliger) wat stickertjes en kerstdecoratie.

Ik bedenk me nu dat ik de sneeuw niet gebruikt heb. Robbe en Lotte wilden niet dat ik het dak toe zou maken, anders had ik daaroverheen dus de sneeuw geplakt. De spraylijm was hiervoor wel handig geweest.

 

Vervolgens heb ik van de doos een huisje geknipt en geplakt, deurtjes en raampjes uitgesneden en zoals jullie hieronder zien is dat gebeurd onder het goedkeurend oog van de kinderen 🙂

De inrichting heb ik ook grotendeels aan hen overgelaten. Het werd een mix van playmobil, my little pony en duplo. Ik knipte een cadeaudoosje open en stak daar een ledlampje in, dat werd de kachel.

Aan de buitenkant maakte ik nog een lichtsnoertje dat werkt op batterijen. Tot hier mijn deel, nu is het aan Robbe en Lotte om alles tot leven te brengen 🙂

kersthuisjeklaar

 

 

Eén gedachte over “43. Zelf een kersthuisje maken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: