70. Een dag vol goed nieuws.

Ik was toch wel wat gespannen. Hoewel ik denk dat hij het goed doet op school, is zo’n overleg altijd weer iets waar ik zenuwen voor heb. Nergens voor nodig zo bleek want ze zeiden allemaal dat hij zich heel goed voelt.

Hij vertelt spontaan over zijn weekend tijdens het kringgesprek, zingt liedjes mee en speelt met verschillende kindjes. Dat deed hij op zijn vorige school niet. Ook de juf waar hij in september in de klas zal komen was al aanwezig bij het gesprek zodat ze al goed op de hoogte zou zijn. Dat zijn van die kleine dingetjes waardoor ik voel dat ze voor hem willen zorgen dat alles goed zal verlopen. Heel fijn!

Om 17u zaten we dan nog in de praktijk van de kinderpsychiater. We kregen met de psychologe die zijn testen had afgenomen een adviesgesprek. Het goede nieuws was dat ze niet veel te vertellen had omdat hij het gewoon prima had gedaan, zowel zijn IQ test als zijn belevingsonderzoek.  Het slechte nieuws was er niet 😉

Hoewel het nu goed gaat, blijven ze hem wel opvolgen zodat er altijd iemand is om snel op terug te vallen moest hij het weer moeilijk krijgen.

Bert en ik gaan hierna samen de kinderen bij omi en opa halen. Uiteraard vertel ik over de goeie uitslagen maar Robbe merkt al snel dat het over hem gaat en dat heeft hij niet graag, dat er over hem gepraat wordt 😉

We besluiten hem thuis toch maar even uit te leggen hoe en wat… Ik zet hem op tafel en zeg: “Robbe, we weten dat het heel moeilijk is geweest voor jou en dat het spannend was om naar een nieuwe school te gaan, maar vandaag hebben de juffen en de dokters gezegd dat iedereen super fier is op jou! En weet je wie er nog fier zijn?! Papa, mama en Lotte! En daarom krijg jij een klein feestje vanavond lieve vriend!”

Wat straalde hij toch! Kijk zelf maar:

20180601_193345

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: