76. Vakantie en leuke dingen in het vooruitzicht, maar toch moeilijk voor Robbe…

Het is vakantie, zowel voor de kinderen als voor ons. Heerlijk toch? In de ochtend niet moeten haasten om op tijd op school en op het werk te zijn, niks moet, alles mag,… Ik kan er echt van genieten, maar voor Robbe is het wat moeilijker.

Hij heeft zoals jullie weten nood aan structuur en voorspelbaarheid en dat is er momenteel dus niet. We laten de kinderen in de vakantie bijvoorbeeld graag wat langer opblijven, maar voor hem werkt het niet. Ik kan niet zeggen dat hij stout is, maar ik merk dat het hem niet gaat. Hij wordt ontzettend druk (ik zou bijna gaan denken dat hij degene is met ADHD in plaats van Lotte!) en zoekt zijn en onze grenzen enorm vaak op.

Daar komen dan nog wat leuke uitstapjes en binnenkort een korte vakantie bij en dan is het hek helemaal van de dam. Hij kijkt er heel erg naar uit, telt de dagen af. Maar tegelijkertijd lijkt de spanning hem teveel te worden. Gelukkig is het niet constant zo en hebben we al bij al een gezellige vakantie, maar ik merk toch dat het voor hem meer inspanning vraagt dan voor Lotte. Zij knutselt en speelt erop los, zalig om te zien!

We kunnen niet meer doen dan erkennen dat we begrijpen dat hij het spannend vindt, maar het kan toch vermoeiend zijn… Met hem babbelen helpt hem en een cocktail helpt mij, komt allemaal goed šŸ˜‰ Binnenkort even naar de zee in Nederland, daar kijkt hij het meest naar uit. Als we eenmaal daar zijn, zal er heel wat van hem af vallen, daar is het ook voor hem alleen maar genieten.

Voor de rest voelt hij zich gelukkig wel weer beter dan een aantal maanden geleden. Nu zie ik pas hoe slecht hij at, hij is ondertussen al wat bijgekomen in gewicht, hij eet ons arm šŸ™‚ Hij speelt, lacht en zingt en dat had ik hem eerlijk gezegd al lang niet meer zien doen… Het zal hem waarschijnlijk altijd parten blijven spelen, die onzekerheid die in dat hartje zit, maar ook hij komt er wel ā¤

En maak jullie geen zorgen hoor: ze maken ook nog heel veel plezier tussen de moeilijke momentjes door:

review3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: