89. De overdreven reactie op waterpokken.

Vandaag een blog over hoe hysterisch mensen kunnen reageren op besmettelijke kinderziektes… Ik word er gek van!

Mijn neefje heeft op dit moment de waterpokken. Mijn zus heeft een zoon en een dochter die qua leeftijd dichtbij Robbe en Lotte zitten, ideaal voor playdates dus šŸ™‚ Zo ook deze week: de kinderen konden fijn samen gaan spelen terwijl de mama’s hun koffietje drinken en wat bijpraten. Binnen de 5 minuten is het al prijs: ruzie in de tent! Neefje is helemaal over zijn toeren omdat ze niet met hem willen spelen en van hem wegrennen. Terwijl mijn zus troost, ga ik naar het drietal om verhaal te halen. Lotte legt haarfijn uit wat het probleem is: “Ik wil niet met hem spelen want dan krijg ik waterpokken en dan ben ik kei lelijk!” De andere twee knikken ook overtuigd. Ik leg Robbe en Lotte uit dat ze al waterpokken gehad hebben en het dus waarschijnlijk niet meer zullen krijgen en vertel vervolgens aan mijn nichtje dat ze misschien al lang besmet is door haar broertje. “En je kan ze dan beter nu krijgen dan in september als je weer naar school gaat.” Dat laatste komt binnen zie ik en ze lijkt akkoord om weer met haar broer te spelen. Een dikke groepsknuffel en alles is weer ok…

Ging het overal maar zo simpel… Weet je wat ik het grootste drama vind aan die waterpokken?! Opvang regelen! Ik ben echt van mening dat elk kind ze maar gehad kan hebben, dan blijven ze er in de meeste gevallen voor de rest van hun leven van bespaard. Enkel heel jonge kindjes zijn niet immuun na een besmetting met de waterpokken.

Twee jaar geleden hebben Robbe en Lotte ze ook gehad. Al bij al viel het wel mee en ze waren er niet ziek van. Toch moest ik hen thuis houden van school en de opvang. Dat valt niet mee om te regelen als je moet gaan werken kan ik je zeggen. Bij Robbe was ik er na 6 dagen van overtuigd dat hij wel weer naar de opvang kon, maar toen ik hem kwam halen hadden ze 60 pleisters bij hem op zijn lijfje geplakt! Pff!

Ik ben niet van dat overdreven gedoe. Moet ik mijn kind dan binnenhouden? Als een besmet kindje in de winkelkar wat zevert, kan het volgende kindje in die kar ook waterpokken krijgen. Zullen we ze anders allemaal in quarantaine steken?! Dat heeft ook geen nut want de besmetting kan ook al voor het uitbreken plaatsvinden. Ik ben meer van de waterpokkenfeestjes zoals in Amerika. Als er iemand besmet is, worden er feestjes gegeven om ervoor te zorgen dat iedereen ze krijgt, onder het mom ‘je kan er maar van af zijn.’

Wist je trouwens dat de richtlijnen in BelgiĆ« en Nederland verschillend zijn? Het RIVM in Nederland geeft aan dat een kind gewoon naar school/opvang mag, zolang het zich goed voelt. Terwijl Kind en Gezin in BelgiĆ« zegt dat een kind niet naar de opvang mag. Tja dan komt de Hollander in mij toch weer even boven hoor šŸ˜‰

Dus zolang ze niet ziek zijn, smeer de bultjes in zodat ze uitdrogen en wees blij dat ze ze als kind gehad hebben, als volwassene is het schijnbaar echt geen pretje!

2 gedachten over “89. De overdreven reactie op waterpokken.”

 1. Goh, hier ben ik toch niet helemaal mee akkoord. Waterpokken is echt geen onschuldige kinderziekte. De pokken op zich zijn niet erg, maar ze krijgen er vaak nog een andere infectie bij waardoor ze werkelijk doodziek kunnen zijn. Ze zijn op dat moment ook veel vatbaarder voor alles dus als er dan in de klas iemand verkouden is of griep heeft, kan dat bij het kind met waterpokken 10 keer zo hard toeslaan.
  Mijn oudste dochter was doodziek van de waterpokken. We hebben twee weken nauwelijks geslapen omdat ze zo ellendig was. Heeft er nog een infectie bij opgelopen. Jongste dochter heeft compleet geen last gehad (buiten de jeuk). Maar ik heb er wel alles aan gedaan om te zorgen dat ze niet in contact kwam met de waterpokken omdat ik het mij nog levendig herinnerde hoe het bij haar zus was.
  Ook dan nog eens de vraag of je een ziek kind naar de opvang of school wil brengen. Als ze ziek zijn voelen ze zich toch het beste thuis. Maar dat hangt natuurlijk weer van kind tot kind af.

  Like

  1. Maar als ze er ziek van zijn moeten ze thuisblijven natuurlijk. Maar ik snap het nut niet van thuisblijven om besmetting te voorkomen. Die besmetting gebeurt al een paar dagen voor je de eerste pokken ziet.

   Bij jullie klinkt het idd niet zo prettig šŸ˜”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: