94. Broer- en zusdag.

Zondagochtend 8u30. Ik word wakker en voel me helemaal uitgeslapen, maar ik durf me niet te bewegen. Dat de kinderen op dit uur nog slapen komt niet vaak voor, dus ik pak mijn rust nu het nog kan šŸ˜‰ Een half uurtje later is het Lotte die als eerste aan mijn bed staat. “Mama? Is het vandaag broer- en zusdag?” vraagt ze opgetogen. “Ja schat, vandaag gaan we naar je broer en zus. Heb je er zin in?” Ze kijkt me aan, doet haar armen over elkaar en zegt: “Mama, dat is wel echt een domme vraag he… natuurlijk heb ik er zin in!”

Iets na de middag zijn we dan vertrokken en in de auto werd ze met de minuut enthousiaster. “Oh ik heb ze zo gemist!” Robbe zegt vervolgens dat hij ze ook gemist heeft waarop Lotte zegt: “Maar dat zijnĀ mijnĀ broer en zus, niet de jouwe!” Robbe kijkt beteuterd… “Ik heb ook een zusje hoor…” Shit! Niet aan gedacht dat dit voor hem weer een moeilijke situatie is. Hij heeft zijn zusje al een jaar niet gezien en dit is natuurlijk heel confronterend voor hem. Ik leg aan Lotte uit dat het voor Robbe ook wel een beetje verdrietig is…

Zo wisselt dat hier af. Vorig jaar was het voor Lotte moeilijk omdat Robbe zijn mama zo vaak zag, terwijl zij keer op keer teleurgesteld werd op de bezoekmomenten. Die onvoorspelbaarheid speelt jammer genoeg ook een grote rol in pleegzorgland.

Terug naar broer- en zusdag… We hadden afgesproken in de speeltuin. Op deze foto is ze vol spanning aan het wachten waar ze blijven:lottewacht

Toen ze ze eenmaal zag, zette ze het op een lopen. Ze kon niet snel genoeg zijn om hen een knuffel te geven! Zo fijn om haar zo blij te zien šŸ™‚ Broer en zus zijn een stukje ouder, maar ze hebben zich toch goed geamuseerd samen. Vandaag kreeg ik van grote zus een paar super leuke foto’s doorgestuurd van gisteren. Blijkt dat ze een heuse fotoshoot gehouden hebben daar haha!

Die momenten met haar familie doen haar zoveel deugd, dat zien we elke keer… Ondertussen praten Bert en ik wat bij met de pleegouders van broer en zus. We maken gelijkaardige dingen mee en lopen tegen dezelfde problemen aan. We vinden dus altijd veel herkenning bij elkaar. Het was dus weer een super leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: