105. Vijf soorten mama’s.

Er zijn allerlei soorten mama’s. Elke moeder heeft haar kwaliteiten. Bij de ene moeder komt het gewoon wat beter naar voren dan bij de andere 😉 Ik somde 5 soorten mama’s op, welk type ben jij?

De perfecte mama.

Ze combineert haar fulltime baan met haar gezin, huishouden en ziet er bovendien altijd piekfijn uit. Haar kinderen hebben hun haren altijd netjes gekamd en hun kleren zijn perfect op elkaar afgestemd. Ze heeft nooit wallen onder haar ogen en is zelfs niet te moe om op school te helpen met activiteiten. Ik blijf liever uit de buurt van dit soort mama’s, want ik kom ontzettend slecht uit de verf vergeleken met haar!

De verstrooide mama.

Deze moeder is altijd te laat en heeft geregeld haar rok achterstevoren aan. Ze roept zenuwachtig en gestresseerd haar kinderen bij elkaar en telt regelmatig na of haar kroost nog compleet is. Deze haastige moeder is al vermoeiend om alleen nog maar naar te kijken!

De softe mama.

Ze is constant bang om iets verkeerd te doen, vreest dat haar kindje gevaar loopt en vliegt recht bij elke kik die het kind geeft. Ze vindt haar kleintje altijd zielig en laat zich zo om zijn/haar vingertje draaien. Het kind krijgt alles gedaan bij dit type moeder. Deze mama is ook wekelijks te vinden bij de huisarts omdat ze zich zo snel zorgen maakt.

De te relaxte mama.

Zij zit rustig op het terras haar wijntje te drinken terwijl haar kind halsbrekende toeren uithaalt in de speeltuin. ‘No worries’ , alles komt goed. En inderdaad: er gebeurt nooit iets met dat kind. Erger nog: het schommelt zo hard en hoog dat het kindje van de softe mama een stel voeten tegen het hoofd krijgt… op naar de dokter maar weer 😉

De mijn-kind-is-geweldig-mama.

Kan niet stoppen met praten over de uitzonderlijke prestaties van haar zoon of dochter. Zo vertelt ze tegen haar oververmoeide vriendin dat haar kindje nooit wakker wordt ’s nachts. Uiteraard is haar kind de beste van de klas en van de sportclub… Blegh!

Welk type mama je ook bent, weet dat we allemaal onze zwakke momenten kennen, ook al laten we dat niet altijd niet zien. We doen allemaal ons best, nietwaar? 😉

Lees ook:

101. Budgetvriendelijke kinderfeestjes.

89. De overdreven reactie op waterpokken.

87. Ik voel mij bedrogen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: