117. Mogen kinderen mee op restaurant of niet?

Vorige week verscheen er een post op Facebook die in no time viraal ging. Een moeder die met haar dochtertje iets wou gaan eten in een brasserie op de zeedijk in Nieuwpoort, werd bruut verzocht de zaak te verlaten omdat kinderen er niet werden toegelaten. De moeder was verontwaardigd en deelde haar ongenoegen op Facebook. Wij maakten gisteren het tegenovergestelde mee…

Uiteten met vriendinnen.

Een paar keer per jaar spreken we met een groep vriendinnen af om samen ergens iets te gaan eten. Een afspraak maken moet maanden op voorhand gebeuren want voor elk van ons geldt: druk, druk, druk! Momlife, remember? 😉 Gisteren was dan eindelijk de dag dat we ons alle zes vrij konden maken. We hebben ondertussen allemaal kinderen en één van ons is mama van een lief klein dametje van vier maanden jong. Omdat deze lieve meid nog geniet van mama’s borstvoeding, zou ze er gewoon bij blijven die avond. Het was tenslotte ‘Ladies night’ 😉

Bij binnenkomst zette ze haar keeltje al eens goed open en meteen spraken we over het niet toelaten van kinderen in die brasserie aan de zee waarover we gelezen hadden op Facebook. We waren dus een beetje op ons hoede en deden ons best om de jongste dame in ons gezelschap tevreden te houden. Op een paar kreetjes na, was ze gelukkig super flink!

Een vraag die we niet verwacht hadden…

Toen de garçon ons eten aan tafel bracht, werden we toch allemaal even verrast door de vraag die hij toen stelde. Of hij de baby even over moest nemen zodat mama even rustig haar maaltijd kon opeten? Huh?! Verstaan we dat nu goed? Hij verzekerde mama dat het geen probleem was en wandelde vervolgens al sussend met de meid op zijn arm door de zaak.

received_2238143646458340

We hebben dus rustig met zijn zessen tegelijk kunnen eten terwijl de 4 maand oude baby de harten stal van het uiterst vriendelijk personeel. We waren er even beduusd van… zo kan het dus blijkbaar ook! Wat een service!

Ik begrijp heus wel dat als men gaat eten in een chique zaak, waar je veel geld uitgeeft aan een avondje uit, je liever geen kinderen in de buurt hebt. Maar op de zeedijk, waar veel gezinnen rondlopen, in een ‘gewone’ brasserie vind ik het toch een beetje vreemd. Ik zou er uit principe niet meer naar binnen gaan, ook niet zonder kinderen. Wat denken jullie hiervan? Mogen kinderen mee uiteten of niet?

2 gedachten over “117. Mogen kinderen mee op restaurant of niet?”

  1. Wij hebben onze kinderen gewoon overal mee naar toe genomen,of het nu was met boodschappen doen.uit eten naar gemeentehuis of zelfs de notaris het maakte ons niet uit.
    Kinderen zijn per slot van rekening toch de toekomst van ons allemaal!!!!
    Zouden kinderen niet gewenst zijn dan is de mensheid over 120 jaar gedaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: