120. Een snoezelhoekje voor mijn kleine vriend.

Soms wil Robbe even een momentje voor zichzelf hebben. Even kunnen mopperen tot hij weer gekalmeerd is of om gewoon lekker tot rust te komen. Je laat hem dan best een tijdje gerust en daarna gaat het altijd weer een stuk beter. Hij ging hier meestal voor naar zijn bed. Omdat we door de verbouwing van ons huis nu in de garage wonen heeft niemand plaats om even alleen te zijn… niet altijd gemakkelijk dus. Omdat ik zijn bed echt wel alleen als slaapplek wil houden, maakte ik vandaag een snoezelhoekje voor hem.

Onder de trap is eigenlijk een ideaal plekje om iets gezelligs te maken. Daar stond tot nu toe hun speelgoed, dus gisteravond ben ik dat allemaal gaan verplaatsen en opruimen. Tegen middernacht was het helemaal leeg en klaar om er op mijn vrije dag mee aan de slag te gaan…

20181107_094838

En waar ga je dan naartoe? Inderdaad, de Action! Mensen die mij daar hebben zien rondwandelen met een fitness mat, wees gerust: ik ga niet sporten 😉 Die mat past er exact onder, ideaal dus! Een hoop kussentjes en een deken en daarna naar de kerstafdeling… Daar heb ik een lichtsslinger gevonden waarvan de lampjes op een traag tempo op en neer flikkeren. Voor 5,99 vond ik zelfs een projector die hartjes, sterren en kerstfiguren tegen de muur projecteert! Daar kon ik wel wat mee. Op mijn   facebookpagina zal ik een kort filmpje zetten om dit te laten zien.

Snel naar huis en daar heb ik alles in het hoekje gesmeten en de lichtjes onder de trap bevestigd. Ik ga komende week nog een kralengordijntje maken, maar Robbe kan alvast snoezelen. Toen ik hem van school ging halen vroeg hij dan ook meteen: “Is mijn snoezelhoekje klaar mama?” Ik zei dat ik heel hard had doorgewerkt om alles af te krijgen en dat we eerst Lotte van school gingen halen en dan mocht hij gaan kijken. Onderweg naar de auto pakt hij mijn hand vast… hij knijpt erin. “Weet je waarom ik jouw hand zo stevig vastpak? Ik heb er liefde in gestopt!” Volgens mij is hij blij 😉

In de auto blijft hij doorgaan: “Jij bent schattig mama. Jij zorgt voor mij he? Ik zal ook altijd voor jou zorgen!” Aan de schoolpoort van Lotte duurde het hem wel allemaal wat te lang, hij wou gewoon naar huis.

Uiteindelijk werd het hoekje door allebei goedgekeurd. Nu hebben ze er vooral samen in gezeten, ze moesten de boel wat verkennen. Maar de afspraak is dat het Robbe zijn hoekje is. Als hij Lotte erbij wil, dan mag dat, maar als hij echt even alleen wil zijn, dan moet dat ook gewoon kunnen.

 

20181107_170132

Lotte test het snoezelhoekje ook snel uit 😉

Ik hoop dat onze kleine vriend af en toe wat rust vindt op zijn nieuw plekje hier in huis ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: