Biecht van een winkelmedewerker: 3x sorry!

Al 17 jaar werk ik als winkelmedewerker. Ik denk dat ik na al die tijd toch eens het een en ander moet opbiechten…

Sorry #1: Heeft u deze nog in het magazijn?

Als er lege schappen zijn in de winkel, zijn wij uiteraard het aanspreekpunt voor de klanten. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of we in het magazijn willen kijken of het artikel nog voorradig is. Natuurlijk doen we dat voor u! Met een glimlach op ons gezicht zelfs…

Weet wel dat als we naar achter gaan, we elke keer als we een collega tegenkomen een keer met ons ogen rollen en denken: “Weer een moeilijke klant.” Eenmaal in het magazijn tellen we tot 10 om te doen alsof we druk aan het zoeken zijn, waarna we u komen vertellen dat we helaas niets meer in voorraad hebben. Sorry!

Sorry #2: Niet erg, dat ruim ik wel even op.

Die pot spaghettisaus die u liet vallen, hebben we allemaal gehoord. We zullen dit geluid echter altijd negeren en proberen ons zo ver mogelijk van het eetbaar bloedbad te verwijderen… Heeft u mij gevonden, dan zal ik altijd antwoorden dat ik het wel even voor u zal opruimen. Maar maak u geen illusies, weet dat ik het niet met plezier doe en dat ik waarschijnlijk word uitgelachen door mijn collega’s. Sorry!

Sorry #3: Klant is koning.

Wij zijn er voor u om het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken, de klant is immers koning. Maar wat zijn sommige ‘koningen’ ontzettend onbeschoft! In zinnen praten lijkt dan overbodig. Nee, ze komen voor je staan, snauwen “eieren!” en dan mogen wij vriendelijk met hen meelopen naar het gangpad van de eieren.

Als producten zijn uitverkocht is dat uiteraard onze schuld en dat zullen we geweten hebben…

Als de kassierster een foutje maakt bij het afrekenen mag die natuurlijk ook gerust afgesnauwd worden. Zulke klanten zijn geen koning. Sorry!

Waarom werk ik dan nog in een winkel?

Een belangrijke reden is uiteraard het eten. En dan heb ik het niet over de groente- en fruitafdeling, maar de chocolade, chips en ijsjes… Komt er iets nieuws in de schappen te liggen, dan ben ik de eerste om te kunnen proeven. Ik moet weten wat we verkopen, nietwaar?

Een andere reden is omdat er ook hele lieve klanten zijn die mijn dag weer kunnen goedmaken. Omdat er klanten zijn die ‘dankjewel’ zeggen. Klanten die een praatje komen maken, die je al een beetje leert kennen omdat ze regelmatig terugkomen. Klanten die niet gooien met spaghettisaus… Zulke klanten, daarom werk ik nog in een winkel ❤

Deze tekst werd natuurlijk een beetje overdreven lieve mensen. Ik help jullie graag verder 😉

Eén gedachte over “Biecht van een winkelmedewerker: 3x sorry!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: