137. Overleg bij Robbe op school: altijd spannend!

Vandaag stond er een overleg gepland op de school van Robbe. We maakten begin dit schooljaar de afspraak dat we om de zoveel tijd even zouden samen zitten met zijn allen. Met zijn allen betekent: Bert en ik, de pleegzorgbegeleidster, Robbe zijn juf, de zorgjuf, de zorgcoördinator, het CLB en tenslotte nog een juf die hem af en toe individueel wat extra begeleidt. Het is duidelijk: er wordt geïnvesteerd in dat manneke 😉

Zondagavond kreeg ik echter een mailtje dat er meerdere juffen afwezig waren omdat ze getroffen waren door de griep. Twee van hen zouden eigenlijk aanwezig zijn op het overleg. Niet goed wetende of het door zou kunnen gaan, gingen Bert en ik vanmorgen naar zijn school,maar daar zaten ze inderdaad op ons te wachten. Het was blijkbaar geen probleem dat zijn juffen er niet waren, iedereen was goed op de hoogte. Dat is dus wel een teken dat er goed wordt samengewerkt.

Al bij al gaat het heel goed met Robbe. Hij voelt zich goed in zijn vel en is echt gelukkig op school, dat was voor de juffen net zo duidelijk als voor ons. Hij heeft echter wel nog een achterstand in te halen. Hij heeft afgelopen jaren gewoonweg geen rust in zijn hoofd gehad om zich net zo goed te kunnen ontwikkelen als zijn leeftijdsgenootjes. Jammer dat de vele zorgen en stress rond zijn situatie hem zo’n parten hebben gespeeld. Op school wordt alles op alles gezet om hem hierin verder te begeleiden en het is al fijn om te horen dat hij veel vooruitgang heeft geboekt.

Ook zijn gedrag is vrij goed… zolang alles voorspelbaar blijft, zodat het veilig aanvoelt voor hem. Gebeurt er iets onverwacht, dan kan zijn reactie net zo onvoorspelbaar zijn. Gelukkig gebeurt er niets extreems, maar hij moet nog leren omgaan met zijn emoties en vooral met de manier waarop hij deze uit. Het team op school denkt hiervoor echt wel in oplossingen en natuurlijk kan dit worden meegenomen bij zijn begeleidende therapie die hij krijgt bij de psycholoog. Robbe heeft in ieder geval al een goede band opgebouwd met zijn juf. Hij mag er dan ook zijn zoals hij is…

Met wat hulp en vooral heel veel begrip komt Robbe er ook wel, net zoals Lotte. Afgelopen vrijdag bewees hij maar eens hoe hij erop vooruit gegaan is. Het was grootouderfeest op school en daar hoort uiteraard een optreden bij. Een dansje in zijn zomerkleren, want het ging over op vakantie gaan. Zo’n situatie was iets waar hij vroeger heel moeilijk mee om kon gaan, het feit dat hij bekeken werd door al die mensen en de stress op zich. Deze keer heeft hij van de voorbereiding echt genoten, vertelde hij thuis hoe goed hij geoefend had op zijn dansje. Op de dag zelf was hij wel wat zenuwachtig maar hij heeft een mooi optreden gegeven samen met de andere kindjes! Weer een succeservaring rijker, wat zijn we trots op die lieverd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: