142. *Win een checkpad*

De vakantie is alweer een paar dagen voorbij en we leven weer volgens ons normaal dagelijks ritme. Iets wat vooral voor Robbe extra veel rust geeft, want dat dagelijks ritme zorgt voor een bepaalde zekerheid die hij zo nodig heeft. Om ons ochtend- en avondritueel rustig te laten verlopen gaf ik hem een checkpad. Ik vertel jullie wat het is en nog leuker: Ik mag er van kauwsieradenenmeer.nl eentje weggeven aan één van jullie!

Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die zich ’s morgens moet gedragen als een politieagente om de kinderen klaar te krijgen om naar school te gaan: “Robbe opstaan, ga eens plassen, Lotte je moet niet een tweede onderbroek aandoen, maar eerst je oude onderbroek in de was gooien en dan een nieuwe aandoen…” Ik werd er gek van als ik mezelf bezig hoorde. Zo kwam ik uit bij de checkpad en ik moet zeggen dat hij hier erg in de smaak valt. Ik gaf hem voorlopig aan Robbe omdat hij zo’n nood heeft aan structuur, maar eigenlijk heb ik er voor Lotte ook eentje nodig. Haar medicatie voor haar ADHD werkt ’s morgens nog niet en dan kan dit voor haar echt een goed hulpmiddel zijn.

Hoe werkt het?

De checkpad is een leuk apparaatje waarop je je eigen checklijst kan maken. Je plakt de magneetjes van bijvoorbeeld ‘tandenpoetsen’ bovenaan en eindigt na alle taakjes bij de ‘boekentas’ om naar school te vertrekken. Telkens als ze iets hebben uitgevoerd kunnen ze het blokje achter het magneetje verschuiven van wit naar blauw en zo werken ze zelfstandig hun ochtendritueel af. Zo moet ik tussendoor dus niet meer zeggen wat ze moeten doen, de afspraak is dat ze nog 10 minuutjes tv mogen kijken als ze alles hebben gedaan wat op hun checkpad staat, werkt prima hier!

robbe met checkpad

Ook ’s avonds gebruik ik hem voor Robbe, maar dan vooral om discussies te vermijden. Hij gaat zich dan zonder teveel commentaar klaarmaken om te gaan slapen omdat het nu eenmaal op zijn nieuwe hebbedingetje staat en die heeft voorlopig altijd gelijk 😉 Hopelijk blijft dat zo!

Win jouw eigen checkpad!

Kan jouw kind ook wel wat extra houvast bij de ochtend- of avondroutine gebruiken? Ga dan naar mijn facebookpagina,  like en deel het bericht en ook de pagina zelf. Geef onder het facebookbericht aan voor wie je de checkpad wil winnen en in welke kleur (rood of blauw). Ik maak de winnaar bekend op woensdag 20 maart. Veel succes!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: