170. Daar sta je dan…

Morgen zal je daar staan. Met je vriendjes en vriendinnetjes uit jouw klasje. Je kameraadjes die je een jaar geleden verwelkomden in hun groep. “Ik weet niet hoe de andere kindjes allemaal heten…” vertelde je angstig toen ik je vroeg naar je eerste dag op de nieuwe school. Ondertussen hoor je er helemaal bij, ben je één van hen. Bij de één voel je je veilig, naar de ander kijk je op en met je twee maatjes haal je kattenkwaad uit. Morgen zal je daar staan, om allemaal samen jullie kleuterdiploma in ontvangst te nemen. Maar lieve Robbe, weet je ook waar ik zal staan?

Ik ben die mama die op haar lip zal bijten om de traantjes tegen te houden. Ik ben die mama die met blinkende ogen jouw richting uit kijkt. Alle mama’s gaan trots zijn op hun kleuter, net als ik. En er zullen mama’s zijn die moeten slikken omdat hun kindje groot wordt, veel te snel. Ik zal denken aan de weg die je hebt afgelegd. Van onzeker, bang manneke naar een trotse (beetje) zelfzekere jongen.

Terwijl jij daar staat te dansen zal ik denken aan de momenten die je vroeger zo moeilijk vond, een optreden op het schoolfeest was echt niets voor jou. Nu ben je al de hele week enthousiast aan het vertellen over jouw ‘moves’ die je mag laten zien. Terwijl jij plezier maakt met je klasgenootjes zal ik denken aan de momenten waarop je je alleen voelde, omdat je dacht dat je door iedereen werd afgewezen. Maak maar plezier jongen, ook als daar streken bij horen! Terwijl jij je diploma bij je juf gaat halen zal ik denken aan de momenten dat je amper iemand in de ogen durfde kijken. Doe maar vriend, gebruik die prachtige bruine kijkers van je!

Wat heb je ontzettend hard gewerkt om de opgelopen achterstand in te halen. De juf heeft er veel moeite in gestoken, maar ook jij bent degene die steeds aan de slag ging, wat ben je een doorzetter! Nu kan je zonder problemen met je vriendjes mee naar het eerste leerjaar, heel erg spannend, maar wat voel je je groot! Je hebt gelijk Robbe, je bent ontzettend gegroeid, op zoveel gebieden. Weet dat wij, mama, papa en je grote zus met trots naar je kijken, als jij daar morgen staat!

Hou van je menneke ❤

Lees hier nog eens hoe het misliep op zijn vorige school.

Eén gedachte over “170. Daar sta je dan…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: