171. Een huisbezoek, maar dan anders…

Regelmatig komt onze pleegzorgbegeleidster op huisbezoek. Vaak is dat als de kinderen op school zitten zodat we ongestoord bij kunnen praten over de pleegplaatsing en alles wat daarbij komt kijken. Samen overleggen we dan hoe we de dingen aan kunnen pakken. Als de kinderen wel thuis zijn, neemt ze de tijd om op hen niveau te praten over hun situatie. Lotte vindt praten sowieso heel leuk, dus dat is geen probleem šŸ˜‰ Voor Robbe is het af en toe zware kost en hij voelt zich niet altijd even goed op zijn gemak. Dat pikte zijn begeleidster laatst dus ook op: “Ik wil eens iets leuks met hen gaan doen, zodat ze mij niet altijd associĆ«ren met moeilijke gesprekken,” zei ze.

Schommelen met de ‘regelmevrouw’.

Vandaag stond er ook een huisbezoek gepland. Ik vertelde de kinderen afgelopen weekend al dat ze nog eens langs zou komen. “Wanneer mag ze ook eens met ons mee naar de speeltuin?” vroeg Lotte. Hmm dat was nog niet zo’n slecht idee… Snel een mailtje naar de begeleidster of zij het ook zag zitten. Zo gezegd, zo gedaan, vandaag zaten we met zijn allen in de speeltuin šŸ˜Š Zo konden we een beetje bespreken hoe de kinderen hun schooljaar hebben afgesloten (heeel goed dus!) en af en toe kwam Lotte haar halen om mee te gaan spelen. Robbe volgde hen al snel en even later werd er naar hartenlust geschommeld. Ik zag Lotte genieten van de aandacht en hopelijk heeft Robbe ook gemerkt dat die ‘regelmevrouw’ ook heel lief is en super hoog kan schommelen šŸ˜‰

De rol van de pleegzorgbegeleider.

Ik begin hen meer en meer te vertellen welke rol zij voor hen kan invullen. Dat als ze vragen hebben over hun papa of mama, dat ze haar dat allemaal mogen vragen. Maar dat ze het ook aan haar mogen vertellen als ze zich ergens niet zo goed bij voelen.

Als ze later zelf naar de zittingen van de jeugdrechter moeten (vanaf 12 jaar) kan zij hen daar ook op voorbereiden en begeleiden. Dan is het toch belangrijk dat ze zich op hun gemak voelen bij haar. Dat is een weg die ik ook heb moeten afleggen, want dat is er natuurlijk niet meteen vanaf de eerste kennismaking. Ik apprecieer het toch wel dat ze de tijd neemt om die weg ook af te leggen met Robbe en Lotte. Het was alleszins fijn om vanop het terras met mijn koffietje in de hand toe te kijken naar dat drietal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: