195. Lotte 9 jaar… Whatever!

Vandaag werd Lotte al 9 jaar… ongelooflijk hoe snel het gaat. Negen jaar geleden wisten we niet eens van haar bestaan. Als verrassing werd ze geboren, maar het was in het ziekenhuis al snel duidelijk dat ze een oplossing moesten gaan zoeken voor haar omdat ze niet bij haar ouders zou kunnen wonen. Wijzelf waren die periode met hele andere dingen bezig. Bert verloor zijn bomma en daar zijn we heel verdrietig om geweest. Wat wij toen niet wisten was dat de hemel een ster rijker zou zijn en de aarde er op dat moment een heus zonnetje bij kreeg. Want dat is ze echt: ons zonnetje in huis.

Vrijdag kwam ze stralend met haar verjaardagskroon de schoolpoort uitgelopen. “Ik mocht van de juf kiezen of we vandaag mijn verjaardag vierden of volgende week dinsdag… en ik koos voor vandaag!” Wat een verrassing 😉 Uiteraard kies jij ervoor om niet langer te wachten dan nodig is. Haar klasgenootjes mochten met stickers haar kroon versieren, ze zongen voor haar, maakten met de juf een mooie kaart en uit de kast van de juf werden wafels tevoorschijn gehaald. Geen traktatiestress voor mij en alle kinderen trakteren evenveel, super!

Ook thuis hebben we het deze keer wat anders aangepakt. Ze verjaart op een feestdag, dus iedereen is altijd vrij van school en werk hier. We vieren het normaal dan ook altijd op de dag zelf, maar deze keer niet. Robbe heeft wat stress op school en daarom vierden we de verjaardag van Lotte al op zondag zodat we vandaag allemaal nog een extra dagje hadden om te kunnen ontstressen 😉

Lotte die al bijna negen werd, we begonnen het te merken afgelopen dagen. Haar ogen rolden regelmatig haar oogkas uit en dat werd al eens gevolgd door een “whatever!” en een “duh!”. Als ik haar dan eens een blik terug gaf dan zei ze: “Wat?! Zo praten tieners hoor en ik ben al bijna een tiener…” Ik heb geprobeerd mijn lach in te houden, maar het was te moeilijk hihi. Ze denkt dat ze al heel wat is, maar stiekem speelt ze nog heerlijk met haar poppen en knutselt ze erop los. Waar Robbe met zijn verjaardag vooral geld vroeg, wou Lotte toch ook nog graag cadeautjes hebben 😉

Vandaag heeft ze lekker de hele namiddag met haar nieuwe speelgoed gespeeld en ook Robbe heeft een rustig dagje gehad. Ik denk dat we er goed aan gedaan hebben om het feestje een dagje te vervroegen. Hij ligt al lekker te slapen en Lotte gaat er ook op tijd in vandaag. Ik sta vandaag vooral stil bij het feit dat ik mij al negen jaar over haar mag ontfermen, want echt, dat is een hele eer en zalig om te mogen doen. Fijne verjaardag lieve meid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: