203. Corona-break.

Drie maanden geen blog geschreven… van een writer’s block gesproken! Hier en daar verscheen er wel eens een foto van de kinderen op mijn Facebookpagina, maar echt schrijven kwam er niet van. Er werd misschien al veel te veel over verteld maar ook ik kan er niet omheen: corona… Eenmalig wil ik toch even op papier zetten hoe wij de afgelopen drie maanden beleefd hebben.

Het werk.

Het werk zag er voor Bert en mij helemaal anders uit. Bert tekent hout-skeletbouw woningen uit en doet dit nu al vanaf maart van thuis uit. Als ik ga werken, zit hij aan zijn pc terwijl de kinderen elkaar de kop inslaan… Dat jarenlange negeren van hun slechte gedrag heeft nu dan toch eindelijk nut 😉 Grapje hoor, ik zie nu voor het eerst dat hij ontzettend veel geduld heeft met hen. Hij blijft de rust zelve en dat ben ik niet altijd gewend van hem. Voor Lotte en Robbe zal het weer een hele aanpassing zijn als hij weer op het werk aanwezig moet zijn denk ik.

Ik heb mij de eerste weken van de crisis vooral bezig gehouden met één van de belangrijkste taken ooit! De bevoorrading van het wc papier… Nu lach ik ermee, maar ik was behoorlijk bang toen iedereen kwam hamsteren en ik wanhopig een poging deed om kuchende klanten op afstand te houden. Gelukkig werd er ingegrepen en werd het maximum aantal klanten beperkt. Bovendien mocht ik voortaan om 5u ’s morgens beginnen om samen met mijn collega’s de lege winkel weer te vullen, zodat we zo min mogelijk contact hadden met klanten. Sorry aan mijn maatjes op het werk voor mijn panisch gedrag af en toe 😉

De kinderen.

Voor Lotte was het vanaf het eerste moment al een teleurstelling dat ze niet meer naar school mocht gaan. Ze miste haar vriendjes en haar juf heel erg. Wij vonden het bovendien best jammer dat ze eindelijk een grote sprong had gemaakt qua leerstof. Dat hebben we ondertussen wel naast ons neergelegd, we beseffen achteraf dat het sociaal contact voor haar veel belangrijker was. Ze gaat sinds een paar weken weer naar school, 4 halve dagen. Zo geeft de school aan alle kinderen de kans om terug te komen, heel fijn! Die beslissing kwam net op tijd, want ik zag onze altijd zo vrolijke meid met de dag somberder worden.

Voor Robbe was het één grote opluchting… Hoewel het goed ging op zijn nieuwe school, voelde hij er zich nog niet helemaal thuis. Voor mij scheelde het een hoop ritten op en neer tussen het werk en de twee scholen, ook lekker rustig! We waren bang dat het moeilijk zou gaan met hem, maar hij deed het super goed thuis. We zijn in deze periode ook gestopt met zijn medicatie die hij nam voor zijn gedragsproblemen.

Het was natuurlijk wel even pittig toen zijn zus wel naar school mocht gaan en hij niet. Hij is nog geen enkele dag naar zijn klasje mogen gaan, het was daar niet haalbaar… Komende maandag mag hij zijn schooljaar af gaan sluiten, dan gaat hij een halve dag naar school om afscheid te nemen van zijn lieve meester. Niet van zijn klasgenootjes, want ik heb al vernomen dat hij de enige is die er zal zijn. Ik hoop dat hij het goed af kan sluiten.  luid verlangen, blog van een pleegmama. Robbe en Lotte                                                                                                                                                    Ondertussen wandelt hij geregeld mee naar de school van Lotte, die vanaf september ook eindelijk zijn school zal worden! Binnenkort mag hij ook daar eens een kijkje gaan nemen.

Ons huis.

Wij hebben die lockdown met zijn vieren in onze garage doorgebracht omdat de verbouwingswerken aan ons huis nog niet zijn afgewerkt. Geloof mij, ik was blij dat we geluk hadden met het mooie weer, zodat de kinderen zich af en toe buiten op de trampoline konden uitkuren. Opa is ook drie maanden niet hier geweest dus aan de buitenkant van het huis is niets meer gebeurd… zo jammer want het was bijna klaar! Gelukkig is hij ondertussen weer bezig en zijn er op dit moment nog maar een paar rijen stenen te gaan. Binnenkort dus wel een foto van het resultaat.

Bert heeft binnen wel verder gewerkt, maar dat kon alleen na zijn werkuren en in het weekend natuurlijk. De bovenste verdieping is klaar en ook de badkamer heeft nog maar een beetje afwerking nodig.

Leuke dingen.

Ik heb echt mijn best gedaan om vooral ook leuke dingen te doen met ons viertjes. De volgende keer zal ik daar de foto’s van op mijn blog zetten. Vooral plaatjes kijken en weinig lezen, dat is ook wel eens fijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: