209. Ze vertrouwen mij voor geen meter.

Nu niet ongerust zijn allemaal, op zich zit het qua vertrouwen wel goed hier en dat vind ik ook heel belangrijk. Maar op sommige gebieden hebben de kinderen echt totaal geen vertrouwen in mij…

Mijn kookkunsten.

Beetje bij beetje zagen Lotte en Robbe het huis opnieuw opgebouwd worden en ze zagen al snel: dit wordt iets om naar uit te kijken! Een ruime badkamer, elk hun eigen slaapkamer en natuurlijk onze mooie keuken. Op de dag dat ik eindelijk de keukenkasten in kon ruimen, zag ik Robbe bedenkelijk voor zich uitstaren.

“Wat is er jongen? Is het een beetje spannend allemaal?” Hij antwoordde niet meteen, maar bleef van mijn fornuis naar het plafond kijken en weer terug naar mij. “Euhm ga jij hier ook koken mama?” Ik lach en vertel hem dat ik blij ben dat ik zo’n mooie keuken heb gekregen, dat ik veel meer plaats heb dan in de garage en dat ik inderdaad van plan ben om veel lekkere dingen klaar te gaan maken.

“Dat gaat niet.” zegt hij vastberaden terwijl hij met zijn wijsvingertje naar het plafond wijst. “Hier hebben we rookmelders hangen he mama en jij laat altijd alles aanbranden.” Bedankt maat! Ik schiet weer in de lach, niet wetende dat ik vijf dagen later de vissticks al pikzwart in mijn pan heb liggen! Toch even onderschat hoe snel dat gaat met zo’n inductievuur en dat het niet slim is om ondertussen ook wat andere dingen te gaan doen… oeps!

Mijn eetgewoonte.

Elke dag breng ik Lotte en Robbe te voet naar school. Ik heb het nodig om die hectische ochtendroutine van mij af te krijgen en ik zie dat het de kinderen ook ontspant. Gaan we zeker volhouden dus!

We komen elke dag een vrolijke opa tegen. Lotte zegt hem al vanaf de eerste keer vriendelijk goeiedag, maar Robbe was toch nog wat verlegen. Ondertussen noemen we hem ‘Robbe zijne maat’ en zegt hij ook altijd goeiemorgen. Afgelopen maandag vroeg de opa aan mij of hij de kindjes een snoepje mocht geven, omdat ze altijd zo vriendelijk gedag zeggen. Helemaal blij met hun doosje Smarties, maar ook tegelijk het besef dat ze geen snoepjes mee naar school mogen nemen… “Zal ik ze bijhouden tot na school dan?” vraag ik. Lotte schudt hevig haar hoofd: “Nee, want dat is chocola en jij eet alle chocola op!” Ook Robbe zag ik zijn doosje iets steviger vasthouden in zijn vuistje.

“Denken jullie nu echt dat ik de snoepjes van mijn kindjes stiekem ga opeten?” Hun antwoord is duidelijk: “Jaaa!” roepen ze in koor. Ik heb hen er echt van moeten overtuigen dat ik het echt niet zou doen. (Ik vind Smarties trouwens lang niet zo lekker als m&m’s 😉 )

Mijn rijvaardigheid.

Als we er met zijn vieren op uit trekken, is Bert altijd degene die achter het stuur zit. Wij zijn het zo gewend en de kids blijkbaar ook… Toen we afgelopen zomer naar de speeltuin gingen en Bert een Duvelke had gedronken, nam ik de autosleutels vast. Niet omdat hij dronken was, maar als één van ons alcohol drinkt, rijdt de ander naar huis, klaar.

“Nee, mama mag niet naar huis rijden! Papa moet rijden!” Ik begin uit te leggen waarom ikzelf achter het stuur kruip in plaats van Bert. Beginnen ze toch wel te janken midden op die parking?! “Mama, jij mag niet rijden! Dan krijgen we een ongeluk, jij rijdt ALTIJD tegen paaltjes aan!”

Eén keer he, één keer! De maaltafel van 2 kunnen ze niet onthouden, dat ze hun boekentassen na school moeten opruimen vergeten ze dagelijks, maar dat ik jaren geleden tegen een paaltje heb gereden DAT onthouden ze!

Ik ben die dag dus met twee doodsbange kinderen en een man die niet meer bij kwam van het lachen naar huis gereden…

Ik doe uiteraard heel erg mijn best om ervoor te zorgen dat Lotte en Robbe een beetje een goed beeld hebben van mij, maar op gebied van koken, snoepen en autorijden is het om zeep.

Gelukkig geef ik de allerbeste knuffels, doe ik met hen de gekste dansjes en kan Bert lang niet zo goed voorlezen als ik 😉

2 gedachten over “209. Ze vertrouwen mij voor geen meter.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: