75. Eerst nog even druk, daarna vakantie!

Hoewel de laatste schoolweek voor de kinderen niet veel meer voorstelt, is het voor de papa’s en mama’s vaak nog even tanden bijten… oudercontacten, cadeautjes zorgen voor de juffen, noem maar op.

Ze hebben allebei op hun manier veel bereikt dit schooljaar. Wat voor Robbe grotendeels een drama was, heeft hij toch maar mooi op een fijne manier af kunnen sluiten. Hij heeft vriendjes gemaakt, een band opgebouwd met zijn juf (jawel, er wordt zelfs volop geknuffeld 😉) en hij ging letterlijk ELKE dag met plezier naar school. Wat een verademing!

Hij nam vorige week ook afscheid van de stagiaire die hem vanuit het bijzonder onderwijs enkele momenten per week kwam begeleiden in zijn klasje. Begeleiding was eigenlijk met een juf maar hij kreeg stagiaire Janne er gratis bij… Wat een lief mens! Zowel op zijn oude als op zijn nieuwe school kon hij op haar rekenen. Hij keek ernaar uit dat ze langs zou komen. Moest hij voor een IQ test naar de psychologe? Dan was Janne erbij. Nog een onderzoek? Janne was erbij. Ik als mama voelde al aan dat ze oprecht om hem gaf, dat ze haar hart openstelde voor onze kleine man. Als ik dat aanvoel, zal dat voor Robbe zeker hetzelfde zijn. Een vertrouwensband werd opgebouwd, mooi om te zien!

Lotte heeft het dit jaar heel goed gedaan op school. Ze wist haar mannetje te staan als enige meisje tussen de jongens. Haar gedrag is heel goed verbeterd en ze staat ondertussen bekend als de goedlachse vrolijke meid zoals ik haar thuis ook ken. Ze leerde schrijven en lezen en wat is ze daar zelf ook ontzettend trots op! Die 2 maanden vakantie hebben ze allebei dus zeker verdiend 😊

We begonnen gisteren al goed met een dagje speeltuin met hun neefje en nichtje. Toen ze daar dan zagen dat er ook water was om in te spelen, was het helemaal compleet. De bedoeling was pootje baden, maar ze waren tot op hun onderbroek nat hoor 😉20180629_152136

Er staan nog veel leuke dingen op het programma, dus dat wordt weer genieten 🙂

Eén gedachte over “75. Eerst nog even druk, daarna vakantie!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: